Zapravo, šta radi jedan zubni tehničar? / Tulajdonképpen mit is csinál egy fogtechnikus?

Verovatno svako ima jednu sliku u glavi koju stvara kada čuje izraz “zubni tehničar”, međutim, nismo uvek u potpunosti načisto s njegovim zadacima.

Većina ljudi ne poznaje struku  zubnog tehničara, to jest, da su  stomatolog i zubni tehničar iste osobe, ali  NISU.

Zadatak zubnog tehničara je da primenom raznih metoda uspostavi nadoknadu nedostajućih zuba, sposobnost  žvakanja, fonetiku i estetiku. Da bi jedna nadoknada zuba, bio to most ili zubni niz, bila savršena, neophodan je usklađen rad između zubnog tehničara i stomatologa. Stomatolog je informacijska kopča između pacijenta i zubnog tehničara, a zubni tehničar je “nevidljiva ruka” stomatologa.

Posao stomatologa, ukoliko se radi o nekoj nadoknadi zuba, u velikoj meri se nadovezuje na rad zubnog tehničara. Kako zamišljamo ovu sardnju? Priprema se dešava u ustima, uzimanje otisaka, to je osnova svega što stomatolog čini. Unapred jako tačno isplanira šta i kako će uraditi, naime, samo ovako će znati zubni tehničar izraditi, po mogućnosti najprecizniji i najbolji rad. Ova saradnja, međutim, nema samo fizičke temelje, već i komunikacija je isto tako važna.Treba razumeti zahtev pacijenta, šta bi voleo. Ukoliko se u glavi zubnog tehničara ne sklopi  prava slika šta i kako treba odraditi onda se tu radi o nedostatku komunikacije.

Šta će biti izazov za jednog zubnog tehničara?

Nije dovoljno lepo I dobro raditi. Postoji takav slučaj kada pacijent ne zna tačno šta bi voleo, bitno je da rezultat bude lep i dobar. Ako ne  postoji  model  ni slika, onda zubni tehničar se oslanja na svoje instikte i maštu i mora biti kreativan. U isto vreme mora biti pripremljen na polju osnovnog materijala, sredstava i proizvodne tehnologije. Naposletku, dovoljno vremena i energije je potrebno da bi se izradila jedna dobra nadoknada zuba da bilo kada može da se izvrši korekcija, ukoliko pacijent to zatraži.

S krajnjim rezultatom će se suočiti zubar i zadovoljstvo pacijenta će znati preneti prema zubnom tehničaru.

Sledi usmeno vrednovanje između stomatologa i zubnog tehničara da bi i kasnija saradnja bila uspešna. Ovaj dobar i kvalitatan poslovni odnos će poslužiti za dobrobit pacijenta.

I naposletku, šta je to što jednog zubnog tehničara ispunjava zadovoljstvom i radošću?

Prvenstveno zadovoljstvo I  iskren osmeh pacijenta. A pored toga nije zanemarljivo ni stručno priznanje , kao i popularnost.

 

 

                                                              

 

 

 

                                                                       Tulajdonképpen mit is csinál egy fogtechnikus?

 

 

Talán mindenkinek van egy kép a fejében, amit maga elé képzel, amikor meghallja azt a kifejezést, hogy „fogtechnikus”. Viszont  nem mindig vagyunk teljesen tisztában az ő feladataival.

Az emberek többsége nem ismeri a fogtechnikusi szakmát. Sokan azt hiszik, a fogorvos végzi a fogtechnikus munkáját is, vagyis hogy a fogorvos és a fogtechnikus ugyanaz a személy, de NEM.

A fogtechnikus feladata, különböző módszerek alkalmazásával a hiányzó fogak pótlása, a rágóképesség, a fonetika és az esztétika helyreállítása.  Ahhoz,  hogy egy fogpótlás,  legyen az híd vagy fogsor,  tökéletes legyen,  elengedhetetlen az összehangolt munka a fogtechnikus és a fogorvos között.  A fogorvos az információs kapocs a páciens és a fogtechnikus között, a fogtechnikus pedig a fogorvos „láthatatlan keze”.

A fogorvos munkája, amennyiben valamilyen pótlás készítéséről van szó, nagyon nagy mértékben kapcsolódik a fogtechnikus munkájához. Hogyan is képzeljük el ezt az együttműködést?  A szájban történő előkészítés, a lenyomatvétel, mindennek az alapja, amit a fogorvos végez. Előre nagyon pontosan megtervezi  mit és hogyan csinál majd, hiszen csak így tudja a fogtechnikus elkészíteni a lehető legprecízebb és legjobb munkát. Ennek az együttműködésnek azonban nemcsak fizikai alapja van, a kommunikáció ugyanolyan fontos. Meg kell érteni a páciens igényeit, hogy  mit szeretne.  Amennyiben a fogtechnikus fejében nem áll össze a kép, hogy mit és hogyan kell véghezvinnie, akkor ez a kommunikáció  hiányára vezethető vissza.

Mi jelenti a kihívást egy fogtechnikusnak?

Nem elég szépen és jól dolgozni. Van olyan eset, amikor a páciens nem tudja pontosan, hogy mit szeretne,a lényeg,hogy az eredmény szép és jó legyen. Ha  nincs sem modell,  sem fénykép, akkor a fogtechnikusnak a saját ösztöneire, elképzeléseire kell hagyatkozni és kreatívnak kell lennie. Ugyanakkor felkészült kell, hogy legyen alapanyag, eszköz és gyártástechnológiák terén is. Nem utolsósorban elegendő idő és energia szükséges egy jó fogpótlás elkészítéséhez, hogy  bármikor változtatni tudjon, ha azt a páciens kéri.

A végeredménynél csak a fogorvos szembesül a páciens elégedettségével, amit közvetíteni tud a fogtechnikus felé. Szóbeli értékelésre kerül sor a fogorvos és a fogtechnikus között, hogy a későbbi munkák folyamán is zökkenőmentes legyen az együttműködés. Ez a jó és minőséges munkakapcsolat a páciensek javát szolgálja.

És végezetül, mi az ami elégedettséggel, örömmel  tölt el egy fogtechnikust?

Elsősorban a páciens elégedettsége és őszinte mosolya. Emellett nem elhanyagolható a szakmai elismerés és népszerűség sem.