Splint za sportiste

PLAYSAFE je profesionalna sportska zaštita koja osigurava bezbednost vaših zuba u toku bavljenja različitim vrstama sportova. Pozicionirane su tačno na zubima, ne premeštaju se, ne otežavaju disanje i nakon kratkog prilagođavanja omogućuju normalan govor. 

PLAYSAFE individualne zaštite prilagođene su određenom zubnom luku do mikronskih dimenzija i pružaju do 10 puta više zaštite u odnosu na klasične folije, koje su izložene mnogo većim opterećenjima sila žvakanja.

Gde leži problem?

Ozbiljna povreda usled udarca laktom, mogla je da se izbegne nošenjem PLAYSAFE sportske zaštitne folije. Troškovi rehabilitacije za jedan slomljen zub su do 20 puta veći od cene izrade individualne profesionalne sportske zaštite.

Zašto naručiti PLAYSAFE?

Izrađuje se po narudžbi, posebno za individualni zubni luk i traje godinama. Ssavršeno naleže na vaše zube, ne pomera se tokom aktivnosti. ne otežava disanje. brzo omogućuje normalan govor nakon kratkog vremena adaptacije.

PLAYSAFE je tema velikog broja naučnih studija, koje opisuju prednosti višeslojnih individualno izrađenih sportskih zaštitnih folija za zube. jer nisu sve sportske ozlede iste!

PLAYSAFE zaštite za zube su izrađene od višeslojne folije, dostupne u 4 varijante u zavisnosti od Vaših konkretnih potreba kao npr. nacionalne ili boje kluba.  Naručite boje vašeg tima!

Vrste PLAYSAFE zaštite:

- PLAYSAFE heavy-pro zaštitna folija, 3 sloja sa čvrstim spoljašnjim slojem.

- PLAYSAFE light-pro zaštitna folija, 3 sloja, za slučajeve gde je prisutan grč I kod dece. Koriste se kod sportova gde je prisutna opasnost od oštrih i jakih udaraca u vilicu.

- PLAYSAFE medium pro zaštitna folija, 2 sloja, za sportive gde je vilica ugrožena sa velikim površinama.

- PLAYSAFE light zaštitna folija, 2 sloja, za zaštitu zuba od zuba u susednoj vilici. 

Individualne PLAYSAFE folije za zaštitu zuba izrađuje stručno osposobljeno lice. Za izradu je potreban otisak obe vilice, koji se uzima u stomatološkoj ordinaciji ili zubotehničkoj laboratoriji.

Kontaktirajte nas za saradnju

Pod usluge u izradi splintova za sportiste